Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Διάγνωση και θεραπεία των κιρσών κάτω άκρων

 

Διάγνωση και θεραπεία των κιρσών
Dr. Μινωτάκης Κ. Χειρουργός M.D. Ph.D.

Στη σύγχρονη εποχή, η διάγνωση του προβλήματος των κιρσών γίνεται με το έγχρωμο υπερηχογράφημα Doppler (Triplex) των φλεβών. Άλλες πιο επεμβατικές διαγνωστικές μέθοδοι που εφαρμόζαμε παλαιότερα, όπως π.χ. η φλεβογραφία, πληθυσμογραφία κλπ., χρησιμοποιούνται πλέον μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.Το Triplex υπερηχογράφημα είναι μια αξιόπιστη, ανώδυνη, σύγχρονη μέθοδος ελέγχου και καταγραφής των φλεβών σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, όταν όμως γίνεται από γιατρούς (ακτινολόγους), που έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις και πείρα. Είναι μια μέθοδος που δεν επιβαρύνει τον/την ασθενή με ακτινοβολία, επαναλαμβάνεται αν χρειαστεί για την παρακολούθηση μιας κατάστασης, π.χ. μιας θρόμβωσης, πολύ εύκολα και χωρίς πόνο. Η εκτίμηση εξαρτάται από την εμπειρία του γιατρού και την ποιότητα του τεχνολογικού εξοπλισμού.
Η συμβατική χειρουργική των κιρσών των κάτω άκρων ως τεχνική, μονοπωλούσε για χρόνια την επεμβατική αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζονται νέες τεχνικές που ανήκουν στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης των κιρσών με χρήση laser ή ραδιοσυχνοτήτων. 
Η σαφηνεκτομή είναι ένα απλό χειρουργείο ρουτίνας που ολοκληρώνεται σε μισή ώρα, υπό την προϋπόθεση ότι το κύριο πρόβλημα είναι το κεντρικό στέλεχος της κεντρικής φλέβας (σαφηνούς).

Μετά από 30ετή εμπειρία στην φλεβολογία, εφαρμόζουμε όλες ανεξαιρέτως τις τεχνικές χειρουργικής αντιμετώπισης των κιρσών και της φλεβικής ανεπάρκειας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κύστη δέρματος - αίτια, συμπτώματα, διάγνωση, επιπλοκές, θεραπεία

  Η κύστη δέρματος, ή επιδερμιδική κύστη, είναι ένας καλοήθης όγκος του δέρματος, ο οποίος εμφανίζεται πιο συχνά στο πρόσωπο, στα αυτιά, στο...